E-handelsbutiker ersätter snabbt de traditionella retail-butikerna på grund av bekvämligheten och fördelarna som att shoppa online erbjuder. Det finns ett generellt skifte där kunder mer och mer handlar i e-butiker än i vanliga butiker. Även om en e-butik är lönsam är det inte problemfritt och det kräver viss hantering som för med sina egna bekymmer. En av de största problemen är hur man ska hantera sin logistik. Genom att erbjuda en effektiv logistikhantering garanterar du ett professionellt intryck. Men att erbjuda den bästa logistikhanteringen kan vara svårt, därför ska du lägga ut din logistik till ett företag som erbjuder tredjepartslogistik för e-handel.

Vad är logistik från tredje part för e-handel?

När ett e-handelsföretag lägger ut sin logistik till en tredje part, tar 3PL-partner hand om lager, orderhantering, transport och leverans för din e-butik. Ett företag som erbjuder tredjepartslogistik kan begränsas till att enbart utföra tjänster som frakt och transport, eller så kan det innefatta lagerhantering och distribution för e-handel.

Baserat på de tjänster som de tillhandahåller, finns det olika typer av företag inom tredjepartslogistik för e-handel:

Standard tredjepartslogistik:

Dessa 3PL-företag utför grundläggande tjänster inom tredjepartslogistik som plock och pack, lagring, orderhantering och frakt.

Affärsutvecklare

Dessa 3PL-företag erbjuder sina kunder tilläggstjänster de grundläggande tjänsterna för tredjepartslogistik. Dessa inkluderar tjänster som spårning och spårning, kryssdockning, specifik förpackning och anpassat säkerhetssystem. Du som e-butik kan välja de specifika tjänster som är relevanta för din e-handel.

Kundanpassad tredjepartslogistik:

Dessa företag inom tredjepartslogistik för e-handel specialanpassar tjänsterna för att tillgodose behoven som specifika e-butiker begär. Dessa företag erbjuder vanligtvis omfattande tjänster inom tredjepartslogistik som drastiskt förbättrar logistiken.

Kundutvecklare:

En kundutvecklare tredjepartslogistik är ett företag som integrerar sig e-butiken och tar över hela logistikfunktionen för e-handel. Dessa företag utför detaljerad och omfattande tredjepartslogistik för sina kunder.

När du letar efter tredjepartslogistiktjänster för ditt e-handelsföretag bör du vara känna till vilka tredjepartstjänster du behöver och sedan välja ett företag som erbjuder dessa tjänster för tredjepartslogistik.

Många e-butiker tillgodoser endast kraven för sina hemmamarknader. Men i och med globaliseringen har det blivit möjligt att expandera ditt företag och erbjuda dina produkter i länder som ligger långt ifrån vart du befinner dig.

Om din e-butik riktar sig till kunder i utländska länder finns det 3PL-företag som tillhandahåller tredjepartslogistik utomlands för e-handel.

Hur fungerar logistik utomlands för e-handel?

Om du befinner dig i ett visst land och behöver leverera produkter till kunder i olika länder, behöver du en 3PL-partner inom tredjepartslogistik med ett globalt distributionsnät.

De företag som erbjuder tredjepartslogistik utomlands för e-handel kommer att ha flera lager i olika länder. Din 3PL-partner kommer att erbjuda dig ett brett urval av lager. Du överallt i världen välja de lager som ligger närmast där dina kunder befinner sig. Dina produkter skickas till det lagar du väljer att använda där de lagras och sedan skickas ut av din partner för tredjepartslogistik för e-handel till dina kunder. Eftersom det satellitlager du valt ligger nära din kund kommer du erbjuda snabba leveranser och säkerställa att de kommer i tid.

Om du letar efter tredjepartslogistik för e-handel för ditt företag kan du lita på Prime Penguin!