Vad är 3PL?

Tredjepartslogistik, TPL eller 3PL är en viktig del av att effektivt driva en smidig, framgångsrik försörjningskedja. En pålitlig 3PL-leverantör gör det enkelt för e-handelsföretag att lägga ut hela eller delar av sin logistikverksamhet. De kan till och med tillhandahålla konsoliderings tjänster, annars kända som frakt konsolidering, som skickar många mindre paket som ett större.

Beroende på dina behov och mål kan detta möjliggöra att du kan fokusera på rätt saker och det som är viktigt för din verksamhet.

E-handelslogistik

För närvarande uppskattas det finnas 24 miljoner e-handelsföretag världen över, och fler skapas varje dag. Det finns många exempel på e-handelsföretag som har ökat sina försäljningsvolymer på väldigt kort tid. Tack vare teknikens framsteg har det aldrig varit enklare att starta och utveckla din egen försäljningskanal. Många småföretag kan hantera sin egen verksamhet, men när orderflödet ökar så ökar även komplexiteten. Det motiverar behovet av en tredje-parts leverantör (3PL). De ansvarar för den logistiska verksamheten för att upprätthålla för tillväxt.

Om du för närvarande äger ett e-handelsföretag, eller om du tittar på outsourcing av e-handelslogistik, fortsätt läsa. Nedan följer en omfattande översikt över 3PL, och varför det kan vara den perfekta affärs integrationen för dig. Den här artikeln kommer att förklara varför och när en 3PL-lösning kan minska stress och effektivisera din online-verksamhet.

E-handel Uppfyllelse

E-handel är den del av din verksamhet som levererar dina produkter till dina kunder. Även om det låter enkelt kan det innehålla flera steg:

–  Hantering av produkterna

– Plockning och packning av beställningar

– Lageroptimering

– Ruttberäkning

– Leveranstider och leveransmetoder

– Returhantering

Konkurrensen i alla e-handelsföretag är hård. Kunder har idag ökande krav på tillgänglighet och visibilitet av sin beställning. Även om du säljer den bästa produkten på marknaden kan du fortfarande misslyckas. Om du inte lever upp till samtliga punkter ovan och det brister någonstans kan det resultera i negativa konsekvenser för dina affärer. Vilket leder till  färre upprepade köp, negativa kundrecensioner och minskad försäljning.

Lyckligtvis är 3PL-leverantörer utbildade i denna affärssektor och har i allmänhet lämpliga verktyg för att öka lönsamheten och kundnöjdheten. Genom att lägga ut din logistik kan du göra din kärnverksamhet mer konkurrenskraftig eftersom du kan fokusera mer resurser på exempelvis marknadsföring och försäljning.

Viktiga fördelar med att använda 3PL

Den mest framstående fördelen med en 3PL-lösning är att du inte längre behöver oroa dig för din logistik. Din organisation kommer äntligen att kunna ägna tid och resurser till kärnverksamheten som påverkar dina resultat. De viktigaste fördelarna är:

– Fokusera på affärsagendan

– Kostnadsbesparingar

– Tillgång till expertis och erfarenhet

– En betrodd partner och rådgivare

– Utnyttja skalbarhet

– Ökad flexibilitet

– Aktivera tillväxt och marknadsexpansion

– Minskad tid och kostnad för returer

– Förbättrad kundhantering

– Optimera beställningar

– Översikt och kontroll av global verksamhet

Dessa kan ge din e-handel möjligheten att nå sin fulla potential. Det finns emellertid två viktiga resultat för tredjepartslogistik att överväga. Vi kommer att dyka djupare in i dem nedan.

Flexibla prissättningslösningar

Dina produkter behöver lagerhållas. Att hyra ett lagerutrymme innebär vanligtvis ett långt, fast åtagande med en 3PL. Ditt företag kan befinna sig i en position där det kanske inte finns någon långvarig leasing tillgänglig. Många 3PL-leverantörer erbjuder flexibla lösningar och prissättning. Med en outsourcad lösning kan du växa på inhemska och internationella marknader, och de kommer att kunna anpassa sig till dina långsiktiga behov och justera kostnaden därefter.

När din e-handel växer kommer det oundvikligen att vara en brytpunkt. Där du inte kan göra allt själv och du behöver anställa mer administrativ personal. Detta kräver att man tar fasta kostnader även när efterfrågan är låg. Med ett outsourcat logistikföretag har du en mer flexibel personalstyrka och eliminerar behovet av att anställa personal när du växer.

Genom att vända sig till en 3PL kommer de att vara de som ansvarar för att räkna ut och tillhandahålla rätt personal för att ditt företag ska fungera effektivt.

Du kommer att spara pengar! Med denna initiala investering kommer det troligtvis att leda till en nettovinst när du fortsätter att skala. Till exempel:

– Du behöver inte rekrytera och anställa ett logistikteam. 

– Du behöver inte investera i lageråtaganden.

– Ingen utbildning och kompetens hos personalen. 

– Du behöver inte övervaka förpacknings- och fraktmaterial.

Dessa är alla uppgifter som läggs samman över tid och kan bli ännu mer tidskrävande och dyrare när du växer.

Ständig innovation

Med en 3PL-partner kommer du alltid att utvecklas. Kontinuerliga optimeringar görs i slutet för att göra din e-handel så bra som möjligt. 3PL-proffs är dedikerade till att få sina varumärkes försörjningskedjor så bra som möjligt. Lägga till ny teknik, omstrukturera och integrera med sofistikerad programvara. Du kan ha sinnesfrid att det pågår en kontinuerlig process med ständiga förbättringar. Strävar efter att maximera vinsten, minska avfallet och förbättra kundupplevelsen.

Slutsats – E-handelslogistik outsourcing med Prime Penguin.

Det finns flera fördelar med outsourcing av e-handelslogistik jämfört med egen verksamhet. Men en av de mest komplicerade aspekterna som alla online-företagare står inför är när man ska börja.

Sammantaget ökar logistik utmaningarna i och med order volymer, vilket är anledningen till att anställa en tredje-parts leverantör är ett övertygande erbjudande. Det kostar, men att tänka långsiktigt har sina fördelar. Att implementera skalbara och kostnadseffektiva logistiska operationer kan vara klokt oavsett storleken på din e-handel. Ha alltid din tillväxtplan i åtanke.

Dags att agera

Med det sagt, om du är redo att hitta den perfekta 3PL-partnern för att optimera ditt företag, är det dags att komma igång med Prime Penguin. Vi har en kraftfull, centraliserad plattform som kommer att ansluta dig till betrodda, utvalda 3PL-leverantörer över hela världen. De kommer ta hand om dina logistikprocesser oavsett var du är i världen. Du kommer att kunna integrera alla våra lager och e-handelssystem i en och samma plattform. Vi erbjuder inte enbart kostnadseffektiv lagerhantering utan också ett kraftfullt gränssnitt för att driva din verksamhet från.

Sammanfattningsvis finns möjligheter där. Du behöver inte hantera din logistik helt på egen hand. Det finns betrodda 3PL-leverantörer där ute som kan stödja din e-handelsuppfyllelse, erbjuda dig full kontroll och låta dig fokusera på din verksamhet, och det bästa är att det är gratis att komma igång.

Getting started is easy

Find 3PL and step into your new digital warehouse

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial