Tredjepartslogistik för e-handel

Det finns en allmän övergång bland konsumenter från butiker till nätbutiker, eftersom de konventionella butikerna ersätts av e-handelsbutiker med sin enkla tillgänglighet och bekvämlighet. Att hantera en e-butik är emellertid ingen enkel uppgift, eftersom det kommer med sina egna problem, varav en är logistikhanteringen. Eftersom effektiv logistikhantering garanterar ett professionellt tillvägagångssätt har det blivit vanligare att lägga ut den logistiska verksamheten till företag som erbjuder tredjepartslogistik för e-handel.

Vad är tredjepartslogistik för e-handel?

När ett e-handelsföretag lägger ut sin logistik till en tredje part, även känd som 3PL eller TPL, tar företaget hand om upphandling, transport och distribution för sina kundföretag. Inom ramen för sitt arbete kan 3PL-företag begränsas till att utföra funktioner som frakt och frakt eller så kan det innehålla fler uppgifter såsom lagerhållning och distribution.

Baserat på de tjänster de tillhandahåller finns det olika typer av tredjepartslogistikföretag för e-handel:

Standard 3PL-service

Dessa 3PL-företag utför grundläggande 3PL-funktioner som lagerhantering, lagerhållning, packning och distribution.

Service Utvecklare

Dessa 3PL-företag erbjuder sina kunder mervärdestjänster till sina kunder utöver de bastjänster som tillhandahålls. Dessa tjänster inkluderar funktioner som produkt spårning, cross-docking, specifik förpackning och skräddarsydda säkerhetssystem. Detta för att säkerställa att dina kunders beställningar levereras säkert och i rätt tid.

Heltäckande logistiklösning

Dessa typer av tredjepartslogistikföretag beviljar vanligtvis mer omfattande logistiktjänster genom att ta full kontroll över de logistiska aktiviteterna. Det här alternativet kan förbättra den logistiska processen drastiskt genom sin egen erfarenhet inom området. Med andra ord ärver 3PL-företaget kundernas logistikhantering istället för att skapa en egen.

Kundutvecklare

En kund utvecklande logistikleverantör är ett företag som integrerar sig med den unika kunden och tar över kundens hela logistikfunktioner. Till skillnad från en helhetslösning blir utvecklaren klientens logistiska avdelning snarare än att bara driva avdelningen. Dessa typer av 3PL-leverantörer utför mer detaljerade uppgifter för sina kunder.

När du letar efter logistiktjänster från tredje part för ditt e-handelsföretag bör du vara säker på de tjänster du behöver och vara medveten om vad kunderna förväntar sig av ditt företag. Med detta i åtanke kan du välja en 3PL-leverantör därefter. 

Idag serverar många e-handelsföretag endast sina produkter till kunder inrikes. Men med globalisering är det möjligt att sprida ditt företag till avlägsna länder med 3PL-företag som har etablerat nätverk utomlands.

Hur fungerar logistik utomlands för e-handel?

Om du behöver leverera produkter till kunder i utlandet behöver du en tredjeparts partner som har ett globalt distributionsnätverk. De 3PL-företag som erbjuder logistik utomlands för e-handel kommer att ha flera lager i olika länder, där du får möjlighet att välja ett lager var som helst i världen som ligger nära dina kunder. Ditt inventarie skickas till det lager du väljer och skickas sedan av din tredjeparts partner till dina kunder. Eftersom lagret ligger nära din kund minskar miljöpåverkan och leveranserna sker i rätt tid.

Om du letar efter tredjepartslogistik för din e-handel kan du lita på Prime Penguin lösning som erbjuder outsourcing av 3PL till både inhemska och internationella marknader!

Getting started is easy

Find 3PL and step into your new digital warehouse

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial