Modern 3PL För E-handel

I takt med att moderna konsumenter avstår från traditionella butiker och går mot nätbutiker för att handla, har en ny faktor för att uppfylla kundernas krav dykt upp. När en produkter beställs online innebär det många processer som lagring, lagerhantering, paketering, distribution, spårning etc. Alla dessa har en roll i logistikprocessen för en e-butik som levererar artikeln, från början till slut . Dagens trend för de flesta e-butiker är att lägga ut dessa aktiviteter på tredjepartslogistikpartners, även kända som 3PL eller TPL.

För ungefär 40 år sedan var olika aspekter som vi nu ser i en bred kategori av saker som transporter, lager, internationell sjöfart och teknik separata. Men när digitaliseringen ökade inom olika områden började logistikföretag som tillhandahåller en kombination av tjänster träda i kraft. Men när e-handelsföretag började växa fram blev logistikhantering mer komplex. Med e-handelsföretag som började verka internationellt ökade kraven på logistik och komplexiteten i processen.

Tredjepartslogistikföretag, 3PL, har funnits ett tag och hanterat logistiken för sina e-butikspartners. Med tillväxten av e-butiksverksamhet globalt växer också företag som erbjuder 3PL-tjänster. Enligt logistikstudien 2016: Läget för logistik outsourcing; är 85% av e-handelsföretagen anser att outsourcing och användning av 3PL-tjänster drastiskt har minskat sina logistikkostnader.

Utmaningar med modern 3PL

Moderna 3PL står inför många utmaningar för att skapa en plats för sig själva på logistikmarknaden. 

Först och främst måste 3PL-företag erbjuda både logistik och returhantering. Implikationen av omvänd logistik är att hantera ordern när ordern returneras av köparen.

Moderna 3PL måste också möta kundernas växande krav, medan moderna kunder önskar tidseffektiva alternativ när de gör sina beställningar. De letar efter snabba leveranser och 3PL-företag måste därför säkerställa leveranser i tid på ett kostnadseffektivt sätt.

Teknologin går framåt i rasande fart. Det är mycket viktigt att 3PL anpassar sig till dessa tekniska förändringar och uppdateras kontinuerligt. Modern 3PL för e-handelsföretag kan använda teknologi som nätverksoptimering, produktanpassning, automatisering etc.

3PL-företagen för e-handelsföretag befinner sig på en mycket konkurrensutsatt marknad. Det är viktigt för dem att säkerställa tillförlitliga och säkra tjänster för att hålla sig före konkurrenterna. På denna konkurrensutsatta marknad blir det också mycket viktigt för 3PL-företag att bli medvetna om den nya utvecklingen inom sitt område och följa dem.

Förenkla din logistik med Prime Penguin!

Prime Penguin är ett Stockholmsbaserat tech-bolag som ansluter din e-handelsverksamhet till 3PL-partners över hela världen. Vi erbjuder dig en lösning på din logistikhantering för att säkerställa en sömlös hantering av leveranskedjan. Vi finns på de flesta e-handelsplattformar, därför är integrationen med din e-butik enkel att komma igång.

Vi har valt ett antal 3PL-partners på olika platser globalt. Du kan välja ett satellitlager som ligger nära dina kunder, där ditt lager hanteras på ett effektivt sätt i lagret. Med hjälp av vår plattform kommer du att kunna utöva fullständig kontroll över lagrets aktiviteter och du får en överblick över allt som händer inom lagret. Närheten till lagren säkerställer att dina paket kommer att packas och skickas i rätt tid till kundens destination.

Vi har också sett till att vårt gränssnitt kan integreras i din favoritenhet, vilket gör det enkelt att komma åt Prime Penguin-plattformen.

Getting started is easy

Find 3PL and step into your new digital warehouse

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial