Logistikföretag – 3PL

 

Effektiv logistikhantering är avgörande för en e-butiks framgång. I takt med att fler och fler köpare går över till online-shopping har e-handelsföretag börjat leta efter tredjepartslösningar för att stödja deras logistik. Detta kallas också 3PL eller TPL, där företag är specialiserade på att hjälpa sina kunder genom att utföra logistikaktiviteter som lagerplats, lagerhantering, packning och transport.

När du söker efter ett 3PL-företag som passar din e-butik finns det vissa faktorer som du behöver bedöma innan du väljer:

– Logistikföretaget ska kunna tillhandahålla de specifika tjänster du behöver för din butik. Om din butik levererar produkter till en hemmamarknad bör du se till att 3PL-företaget har ett väletablerat distributionsnätverk i landet. Om du tillhandahåller tjänster och produkter till kunder på global nivå behöver du dock en logistikpartner som har förmågan att leverera produkterna där dina kunder finns.

– Välj ett företag som tillhandahåller en tjänst som enkelt integreras i din e-butik. Din 3PL-partner ska vara kompatibel med den e-handelsplattform som din e-butik bygger på.

– Leta alltid efter en logistikpartner som kan möjliggöra skalbarhet. När verksamheten växer bör 3PL-företaget kunna uppfylla dina krav och passa dina behov samtidigt som det tillfredsställer dina kunder.

– Inom logistikområdet finns det många tekniska utvecklingar i processen varje dag. Därför bör du välja en logistikpartner som kontinuerligt uppdaterar sig för att hålla jämna steg med de tekniska framstegen, vilket förhindrar att du hamnar efter.

– Slutligen innan du väljer 3PL-företaget, kontrollera dess tidigare post angående leveranser. På denna konkurrensutsatta marknad är leveranser i rätt tid nödvändiga för att behålla kunderna och hålla dem nöjda. Därför bör du välja en 3PL-partner som ser till att produkterna levereras i tid och med försiktighet.

Ett företag i Sverige som ansluter dig till alla tjänsterna ovan är Prime Penguin!

Vi är ett Stockholmsbaserat tech-bolag som tillhandahåller pålitliga tjänster och ser till att din logistik hanteras med precision och med omsorg genom vårt väletablerade nätverk av logistikpartners. Med vår molnbaserade plattform kan du hålla kontroll över din logistik i realtid.

Getting started is easy

Find 3PL and step into your new digital warehouse

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial