Komplett Tredjepartslogistik För E-handel

Vad är komplett tredjepartslogistik för e-handel?

Komplett tredjepartslogistik för e-handel innebär komplicerade och uttömmande processer som motiverar expertis och ett omfattande nätverk av logistikpartners. Under de senaste åren har tredjepartslogistik dykt upp som en viktig drivkraft och en nödvändighet för e-handelsföretag. Tredjeparts logistiktjänster har blivit viktiga för e-handelsföretagens framgång. Tredjepartslogistik, även känd som 3PL eller TPL, tar hand om och hanterar uppgifter som lager, förpackning, lagerhantering, frakt etc.

Varför väljer e-handelsföretag logistik från tredje part?

Onlinehandlare måste hantera ett brett spektrum av operativa och tekniska aspekter när de driver sin e-butik. Att hantera butikens logistik är en komplex uppgift och tidskrävande. Tredjeparts logistiktjänster är en välkommen lättnad för e-handelsföretag eftersom de professionellt hanterar butikens fullständiga logistik, från lager till transport.

Hur gynnas ett e-handelsföretag genom att lägga ut logistiken till en tredje part?

Lagring av varor

Tredjepartslogistikföretag har satellitlager på geografiskt fördelade platser. Ett e-handelsföretag kan lagra sina varor på en eller flera platser efter eget val. Detta gör det möjligt för e-handelsföretag att ha flera lager, vilket närmar sig sina kunder och minimerar miljöpåverkan genom minskade transportavstånd.

Paketering

Tredjeparts företaget tar hand om paketen innan det levereras till kunden.

Underhåll

Underhåll av varor och lager är en ytterligare uppgift som ett e-handelsföretag måste utföra om man väljer att hantera lager och logistik på egen hand. Men när logistiken läggs ut på en tredje parts lösning tar ett 3PL-företag hand om denna aspekt, vilket sparar både tid och ansträngning.

Distribution

3PL-företag tar också hand om frakt och transporterar varorna till kunderna i rätt tid. De har tillgång till flera transportsätt, så att du kan planera leveranser till kunderna utan hinder, så att produkterna når kunderna i tid.

Minimera risker

Att outsourca logistiken till en tredjepart hjälper till att minimera de risker som kan uppstå när man hanterar logistiken för ett e-handelsföretag. Dessa risker innefattar risker som förlust, skada, förseningar etc. medan logistiken har outsourcas ligger ansvaret hos 3PL-företaget.

Bättre kundupplevelse

3PL-företagen har gjort leveranser samma dag eller expressleveranser till verklighet. Detta beror på att dessa företag använder multilägetransporter som luftvägar, järnvägar, vägar etc. för att säkerställa snabb leverans av varor, vilket har lett till att kunderna är mer nöjda. 

I takt med att e-handelsindustrin växer för att tillgodose internationella kunder, blir logistikföretag från tredje part det bästa sättet för dessa e-handelsföretag att utöka sin verksamhet. 

Den enda nackdelen som ett e-handelsföretag står inför genom att lägga ut logistiken är att det tappar kontrollen över aktiviteterna i processen.

Det är här Prime Penguin kommer in!

Prime Penguin hjälper e-handelsföretag genom att underlätta sökandet efter en lämplig logistikpartner genom outsourcing och samtidigt behålla kontrollen över logistikprocessen. Med ett stort nätverk inom logistikområdet är du ansluten till många olika 3PL-partners som passar dina och dina kunders behov. Vi erbjuder ett digitaliserat satellitlager på en plats som du väljer, där du kan styra aktiviteterna på ditt lager via din favoritenhet med hjälp av det molnbaserade gränssnittet vi tillhandahåller. Med detta gränssnitt kan du också ha en översikt över hela logistikprocessen i realtid. Vårt gränssnitt är integrerat på de flesta större plattformar, till exempel Shopify, vilket gör det enkelt att komma åt Prime Penguin-plattformen.

Så, om du letar efter en pålitlig 3PL för din e-handelsbutik, lita på Prime Penguin!

Getting started is easy

Find 3PL and step into your new digital warehouse

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial