Intern Logistik Vs. Outsourcad Logistik – Vilket Är Bättre?

 

Eftersom logistik är det ledande elementet i organisation och en implementering inom en komplex operation, bör valet av intern kontra outsourcad logistik vara väl genomtänkt. När allt kommer till kritan kan båda valen erbjuda en mängd värden på olika sätt, men en kan vara mer gynnsam än en annan baserat på dina affärsbehov, mål och tillväxttakt. För mer insikt förklaras nedan en omfattande uppdelning mellan intern och outsourcad logistik så att du kan få en mer transparent bild av vilket alternativet som är bäst för dig och som får dig att nå dina organisationsmål.

Intern logistik

Intern logistik är när du hanterar allt material, produkter och orkestrerar genomförandeprocessen inom din egen organisation. Även om det här kan vara perfekt till en början är det ibland inte det bästa alternativet för de som växer eller redan är för stora för att hantera allt själva.

Fördelar

– Sparar vanligtvis pengar om du är ett mycket litet företag 

– Du har full kontroll 

– Lättare att personligen få kontakt med nya kunder eller “early adopters” av ditt företag 

– Kan ändra fraktmetoder och procedurer smidigt

Nackdelar

– Tidskrävande och kan framkalla schemalagda utmaningar 

– Kan kräva att anställa fler anställda för att hålla jämna steg med den osäkra stigande efterfrågan 

– Fullt ansvar och hög stress 

– Tar bort fokus från andra kritiska behov från kärnverksamheten

– Dyrare resultat i många fall

Outsourcad logistik

Outsourcad logistik är när ett företag eller en organisation överlämnar sin process till en respekterad extern 3PL. De tar över det området av verksamheten och hjälper företag att optimera sina ansträngningar genom att arbeta som en 3PL-partner. Även om det här är bra för nästan alla företag, tänk på att det innebär extra budgetering och förtroende.

Fördelar

– Sparar tid för dig att fokusera på företagets kärnkompetenser 

– Kan skala arbetstagarnas arbetskraft mycket bättre och produktivt

– Ökad sannolikhet för kundnöjdhet på grund av snabbare leverans och expertis 

– Mindre (inget) utrymme behövs för inventering

Nackdelar

– Det kan kosta mer än att göra det själv om ditt arbetsflöde är väldigt unikt 

– Att lita på en annan resurs för att göra din uppfyllande kan kännas nervös 

– Mindre flexibilitet med processer på grund av avtalsenliga avtal 

– Potentiell ledningsfriktion mellan företag

Vilket är bättre?

Oavsett om du är ett nybildat företag eller ett väl motiverat företag kan det inte förnekas att logistik spelar en grundläggande roll i din framgång. Naturligtvis har båda sina egna fördelar och nackdelar, och verkligheten är att det bästa för ditt företag handlar om personlig preferens och hur mycket du vill bära dig själv. Om du vill utföra alla åtgärder internt är det okej. Men glöm aldrig att det finns ansedda och värdefulla resurser som kan ta bort logistik bördan från ditt schema så att du kan fokusera på din kärnverksamhet så att ditt företag fortsätter växa.

Sammanfattningsvis är valet ditt, och om du väljer internt nu, vet du att du fortfarande har möjlighet att expandera senare med outsourcad logistik om ditt företag blir för stort för att hantera på egen hand. Och när eller om du är redo att komma igång med att para ihop de bästa tillgängliga 3PL-företagen, kontakta oss på Prime Penguin. Vår plattform kan skanna och ansluta dig till kvalitetssäkrade och välprövade 3PL-partners som kan optimera din verksamhet. 

Getting started is easy

Find 3PL and step into your new digital warehouse

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial