Bästa Logistiklösningar För E-handel

 

E-handeln upplever fenomenal tillväxt eftersom fler och fler konsumenter börjar föredra att handla online. Med tillgången till online-shopping på mobiltelefoner kommer denna trend att stiga ytterligare. Detta är definitivt goda nyheter för e-handlare som siktar på högre intäkter för sina företag. Att hantera en e-butik är dock inte så enkelt som det verkar. Det innefattar uppgifter som underhåll av butiken, arbete med försäljning och marknadsföring, lagerhantering, spårning av order, uppfyllande av kundernas beställningar etc. Att hantera alla dessa uppgifter kan vara en ganska utmaning för ett företag. Därför letar e-handelsföretag efter logistiklösningar från tredje part.

Vad är en tredjepartslogistik lösning för en e-handelsbutik?

Lagring

Alla e-handelsbutiker behöver ett lager för att lagra sina varor. Det finns två alternativ som är kritiska för en butiksägare. Ett e-handelsföretag kan antingen äga lagret själv eller så kan ett 3PL-företag tillhandahålla lagringen.

Det största problemet med att äga ett lager är att det kanske inte finns nära kunderna, därav blir distributionen av varorna mer komplext. Dessutom ansvarar e-butiker för lagret och allt som följer med det. Detta inkluderar kostnader som hyra och löner till personalen som gör att logistiken går smidigt. Problemet med lagring kan också bli ett problem när verksamheten växer och får kunder internationellt.

När du lägger ut hela din e-handelslogistik åtar sig ett 3PL-företag ansvaret för lagring och underhåll av dina varor. Problemet med att lagret ligger långt från kunderna kan lösas eftersom dessa företag vanligtvis har förbindelser med flera lager på olika platser.

Paketering

När ett företag utför logistiktjänster från tredje part för din butik, tillhandahåller de förpackningstjänster samt artiklar som levereras till dina kunder.

Distribution

Lösningar av tredjepartslogistik för e-handelsföretag inkluderar också frakt av dina varor med lämpliga transportmedel till önskad destination.

Lagerhantering

Slutligen innebär 3PL för e-handelsföretag lagerhantering av dina varor för att säkerställa en sömlös leveranskedja för din butik. Tredjepartslogistikföretag tar över ett antal uppgifter, som nämnts ovan, från en e-handlare som har många fördelar för själva e-butiken.

Här är en kort titt på hur en e-butik kan dra nytta av de bästa logistiklösningarna för e-handel:

Det fungerar som en ekonomisk metod

Om du inte lägger ut outsourcing måste du själv utföra ett antal logistikuppgifter. Detta medför ytterligare kostnader, som att hyra lager, anställa personal för olika funktioner etc. Trots att 3PL-företag kommer att ta betalt för sina tjänster kommer det att kosta dig mindre att välja en tredje parts lösning snarare än att hantera det själv.

Det sparar tid och ansträngningar

Genom att lägga ut logistikfunktioner till de bästa logistiklösningarna för din e-handelsbutik kommer du att spara tid och undvika problem. Du kan fokusera på andra olika delar av ditt företag medan din 3PL-partner utför leverans och logistikhantering.

Det hjälper ditt företag att växa

Om du vill att din e-butik ska ha en global närvaro måste du samarbeta med ett 3PL-företag som erbjuder de bästa logistiklösningarna för ditt e-handelsföretag. När ditt företag växer är effektiva distributionskanaler viktiga för att företaget ska kunna hålla sina kunder nöjda och tillhandahålla tillförlitliga tjänster. Dina 3PL-partners är anslutna till många olika partners över hela världen som gör det möjligt att expandera till nya marknader på ett enklare sätt.

Leveranser i rätt tid

Tredjepartslogistik för e-handel garanterar snabb leverans av varorna till dina kunder genom att vara närmare dina kunder och använda flera transportsätt. E-handelsmarknaden är mycket konkurrenskraftig där kunderna letar efter snabba leveranser som hanteras med precision och omsorg, därför passar 3PL-lösningen bra för ditt e-handelsföretag. De underlättar också företagets tillväxt genom att låta dig fokusera på försäljning och marknadsföring istället för logistikhantering.

Anslut till Prime Penguin!

Om du vill lägga ut hos en 3PL har Prime Penguin ett stort nätverk av olika 3PL-företag över hela världen och förmedlar anslutningen. Prime Penguin, ett stockholmsbaserat techbolag, som ger dig möjligheten att ha full kontroll samtidigt som du har en fullständig översikt över logistikprocessen via deras molnbaserade plattform.

Getting started is easy

Find 3PL and step into your new digital warehouse

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial