Bästa 3PL för logistik

 

Tillväxten i den internationella handeln har gett fart till tredjepartslogistik branschen världen över. 3PL-leverantörer erbjuder fullständig logistikhantering, vilket ger företagare möjlighet att fokusera på andra aspekter av sin verksamhet som försäljning och marknadsföring

Den globala tredjepartslogistik marknaden upplever en boom där den förväntas vara värt $ 1513 miljoner år 2025, vilket nästan är dubbelt dess värde av 2017 ($ 869 miljarder). Denna oöverträffade tillväxt kan hänföras till utvecklingen av e-handelsindustrin.

3PL, eller TPL som det också är allmänt känt, innebär att en tillverkare lägger ut vissa aktiviteter relaterade till logistik och distribution till ett annat företag. 3PL-företagen har egna lager och distributionssystem som möjliggör en effektiv försörjningskedja och varuflöde.

Ett logistikföretag med 3PL-tjänster till en e-butik

– Lagerhantering 

– Cross docking 

– Förpackning av varor 

– Leverans från dörr till dörr

Eftersom 3PL-företag har expertis inom sitt tjänsteområde ökar efterfrågan på dessa tjänster. Dessutom ser man också att e-butiksägare måste fokusera på sin verksamhet för att möta de ökande kraven från sina kunder. Därför är outsourcing av logistikhantering till en professionell organisation ett bekvämt alternativ.

När en e-butiks verksamhet växer blir det en utmaning att möta kundernas krav. Detta beror på att kunderna förväntar sig snabba leveranser, och om butiken inte uppfyller deras förväntningar kan verksamheten potentiellt förlora sina kunder. Därför blir det absolut nödvändigt för ett e-handelsföretag att ha ett effektivt distributionsnätverk för att säkerställa leveranser i rätt tid. Att outsourca logistiken till ett 3PL-företag kan vara ett sätt att lösa detta problem eftersom dessa företag har ett antal lager som är brett distribuerade över hela världen som ger närhet till kunderna.

Globaliseringen har gjort att tillverkningsaktiviteter har startats på världsomspännande platser, medan 3PL-företag har blivit en stor del av processen. De bästa 3PL-logistikföretagen tillhandahåller kostnadseffektiva och tillförlitliga tjänster med hjälp av att upprätthålla försörjningskedjan för att fungera smidigt på grund av sin professionella ställning. En av de största fördelarna med ett 3PL-företag är dess chans till skalbarhet. Ett företag kan enkelt skala upp eftersom 3PL-företaget kan möta de växande krav som krävs av e-handelsverksamheten.

Även om 3PL-logistik löser många frågor relaterade till att hantera en e-butik, är problemet som en butiksägare kan möta förlusten av kontroll över logistikaktiviteterna. Men så är inte alltid fallet …

Anslut till Prime Penguin!

Prime Penguin är ett svenskt tech-bolag som ansluter e-handelsföretag till ett utvalt nätverk av 3PL-leverantörer som hanterar sin logistik. Erbjuder dem att ha fullständig kontroll över lager och drift. Med Prime Penguin kan du se aktiviteterna på ditt digitala lager i realtid via din favoritenhet via en molnbaserad plattform. Du kommer att kunna få tillgång till all information och en översikt över aktiviteterna, vilket innebär att du fortfarande har kontroll över lagret. Prime Penguin använder en enkel plug-and-play-funktion, vilket gör det enkelt för dig att integrera plattformen med alla e-shop-inställningar.

Getting started is easy

Find 3PL and step into your new digital warehouse

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial