Framväxten av e-handel har dramatiskt förändrat hur affärstransaktioner görs. Oavsett om det är marknadsföring i detaljhandeln eller B2B, görs allt nu digitalt. För några år sedan var placeringen av en detaljhandelsbutik viktig för framgång. Men nu har scenariot förändrats, på den globala marknaden är det hemsidan och digital marknadsföring som är nyckeln till butikens framgång. Även om e-handel har blivit ett populärt sätt att göra affärer, innebär hantering av en e-butik många uppgifter där logistiken, med punktliga och snabba leveranser, är ett måste för att lyckas. Det finns företag som erbjuder komplett 3PL för e-handel vilket hjälper e-butiker att spara tid och resurser. Tid och resurser som istället kan användas för att öka e-butikens tillväxt. Prime Penguin gör det nu möjligt att enkelt lägga ut logistiken på tredje part, via olika 3PL partners som finns på marknaden.

Komplett 3PL för e-handel innebär tjänster som:

Lagerhantering

Du har total översikt över ditt lager och kan skapa inköpsorder för att fylla på lagret. En bra 3PL partner för din e-handelsbutik har funktioner som streckkodning, rullande inventering och lagerhantering av flera lagerlokaler samtidigt. Alla dessa funktioner är synkroniserade med dina anslutna e-butiker.

Lager

En bra 3PL partner har lager som ligger nära dina kunder. Du kan lagra dina varor där dina kunder befinner sig och säkerställa snabba, punktliga och smidiga leveranser.

Frakt

En bra 3PL partner tar ansvaret för att frakta dina varor efter att dem har förpackat de till kunderna. En bra 3PL partner har tillgång till flera transportalternativ som väg, järnväg och flyg. De använder dem för att säkerställa snabba och punktliga leveranser. På senare tid har kunder som handlar online blivit mer krävande eftersom de önskar leveranser samma dag eller nästa dag. Genom att lägga ut sin logistik till en 3PL partner säkerställer du att dina kunders behov blir tillfredsställda.

Prestationsmätning / Mät prestation / Mätbarhet

En bra 3PL partner ger dig information om dina produkter, ordrar och leveranser samt hur ditt team presterar.

Returhantering

En 3PL partners ansvar slutar inte efter att leveransen har skett. En bra 3PL partnern ska kunna ta hand om returerna också. En bra 3PL-partner har möjlighet att ta hand om returer genom effektiva logistikkanaler.

Teknologi

Du ska välja en 3PL partner använder sig av den senaste teknologin för att möta dina och kundernas behov. En bra 3PL ligger i framkant och tar till sig nya innovationer och utvecklingar.

Prime Penguin är ett företag som genom vår logistikplattform möjliggör komplett 3PL för e-handel. Vi är din logistikpartner som garanterar en effektiv logistikhantering för ditt företag .

Varför du ska välja Prime Penguin:

  • Du kan enkelt integrera din e-butik med vårt system då vi finns förinstallerade med de största e-handelsplattformarna
  • Du kan välja att sätta upp satellitlager beroende på var dina kunder befinner sig
  • Vi erbjuder dig problemfri lagerhantering för de satellitlager som du väljer att använda
  • Vi tillhandahåller ett användarvänligt gränssnitt till den enhet som du önskar för fullständig kontroll över din logistikkedja
  • Vi använder mycket sofistikerad teknik för att garantera effektiv logistik för ditt företag

Prime Penguin är helhetslösningen för alla dina logistikproblem!