Bästa Tredje-parts Logistiken

 

Den snabba tekniska utvecklingen har lett till utvecklingen av nya sätt att handla. Idag föredrar de flesta att handla online snarare än att besöka de traditionella butikerna. Onlineshoppen har haft en boom globalt och trenden utvecklas kontinuerligt, där e-butiksägare har stått för att vinna på denna popularitet. För att e-butiker ska kunna utvecklas och möta den växande efterfrågan krävs dock effektiv logistikhantering. E-butiksägare har möjlighet att antingen göra det själva, eller så kan de lägga ut logistiken till en tredje part.

Vad är tredjepartslogistik för en e-butik?

Logistik omfattas alla de aktiviteter som att skaffa råvaror, tillverka varorna och leverera dem till kunderna. Tredjepartslogistik, även känd som 3PL eller TPL, innebär funktioner som lagring av lager, förpackning av produkter och frakt av beställningar.

Tredjepartslogistik erbjuder många fördelar för e-butiker som:

3PL-logistik tillhandahåller lagringsutrymmen för dina varor

Genom att lägga ut outsourcing till 3PL-företag behöver du inte ha ett eget lager för lagring av varorna. Detta hjälper dig att minimera dina kostnader för hyra av lagret samtidigt som du sparar tid och ansträngning för att hitta ett lämpligt lager och underhåll av det.

Du får ett lager nära dina kunder

De flesta e-butiksägare som har sina egna lager står inför svårigheten att platsen för deras lager fungerar som ett besvär genom att vara långt ifrån sina kunder. Därför följer att de kräver ett effektivt distributionsnätverk för att leverera lönsamma alternativ. Men genom att lägga ut logistiken till en tredje parts lösning löser det problemet genom att ha flera lager som är väl distribuerade inom ett nära avstånd från sina kunder.

Lägre fraktkostnader

Tredjepartslogistikföretag har kapacitet att leverera stora volymer varor. Därför har de fördelen med rabatterade fraktkostnader från rederier, som de i sin tur överför till sina kunder, vilket gör det billigare att transportera produkter.

Skalbarhet

När din butik växer när det gäller affärer blir den logistiska ledningen mer komplex. Genom att lägga ut din logistik till en tredjepartslösning kan du skala ditt företag på ett sömlöst och progressivt sätt. 

Minska din personalstyrka

Du behöver en omfattande arbetskraft för att hantera logistiken för din e-handelsverksamhet. Genom outsourcing till en tredje part kan du minska den extra arbetskraften tillsammans med kostnaderna och dra nytta av att arbeta med erfarna personer som är specialiserade inom logistikområdet.

Trots att tredjepartslogistik erbjuder flera fördelar för ett e-handelsföretag, kan risken att förlora kontrollen uppstå eftersom den logistiska processen ligger under någon annans vård. Lösningen på detta är att välja den bästa tredjeparts-leverantören som inte bara erbjuder fördelarna med outsourcing utan också säkerställer att e-butiken fortfarande har fullständig kontroll.

Ett företag som erbjuder outsourcingtjänster när det gäller tredjepartslogistik är Prime Penguin!

– Vi arbetar med våra kunder genom att ansluta dem till olika tredjeparts-partners och erbjuda problemfri logistikhantering samtidigt som vi ger en fullständig översikt över ett lager via en molnbaserad plattform.

– Prime Penguin kan enkelt integreras med de stora e-handelsplattformarna som Shopify, Magento, etc. via ett plug-and-play.

– Vi har en lång lista med partners som tillhandahåller tjänster över hela världen, där du kan välja ett lager efter dina önskemål.

– Eftersom vårt gränssnitt kan integreras med andra e-handelsplattformar har vi sett till att du får tillgång till Prime Penguin-plattformen på din favoritenhet. 

– Du kan övervaka ditt lager med enheten, där du har möjlighet att kontrollera mått i realtid som lagernivåer, order, försäljning etc.

Du kan lita på Prime Penguin att erbjuda dig tillförlitliga tjänster för outsourcing till tredjepartslogistik för hantering av din e-butik!

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial