För att en e-butik ska lyckas måste logistiken hanteras effektivt. Eftersom logistiken är en viktig del av ett e-handelsföretag måste samarbetspartners väljas noga och med omsorg. Som e-butik ska man enbart lägga ut sin logistik till de 3PL-företag som erbjuder bästa 3PL-lösningar för e-handel.

Så, vilka tjänster ska erbjudas för att klassas som den bästa 3PL-lösningen för e-handel?

1. Integration

När en tredjepart väljs ut för att hantera din logistik, ska den vara anpassad för din e-butiks e-handelsplattform. Detta för en enkel och snabb integration av 3PL-systemet till din e-butik.

2. Flexibilitet och skalbarhet

3PL-partnern ska kunna anpassa sig till din storlek och låta dig skala upp din verksamhet allt eftersom din e-handel växer. Du kan då börja smått och öka din verksamhet enkelt med en sådan partner. Med en flexibel och skalbar 3PL-partner blir 3PL-lösningar tillgänglig för alla e-butiker, stora som små.

3. Teknik

Precis som alla andra branscher upplever logistikområdet också snabba framsteg inom tekniken och digitalisering. Företaget som uppdateras med den senaste tekniken och anpassas till nyare teknologier är det företaget som erbjuder de bästa 3PL-lösningarna för e-handel.

4. Lagerhantering

De bästa 3PL-lösningarna för e-handel erbjuder anpassade och optimala lageranläggningar för dina produkter och din e-handel. Du borde välja en 3PL-partner som har sitt lager nära dina kunder så att du kan leverera dina produkter snabbt och i tid.

5. Frakt

De bästa 3PL-lösningarna för e-handel har tillgång till flera transportsätt. De använder den bästa kombinationen för att säkerställa snabba leveranser och att leveranserna sker i tid. Den bästa 3PL-lösningen för e-handel tar även hänsyn till miljöpåverkan.

6. Orderhantering

Många gånger upplever kunder att fel eller skadade produkter levereras. Företag som erbjuder de bästa 3PL-lösningarna för e-handel garanterar att rätt leveranser och produkter levereras i tid och utan skador.

Prime Penguin, ett Stockholm-baserat företag inom 3PL-lösningar, erbjuder de bästa 3PL-lösningarna för e-handel. Vi erbjuder en enkel plug-and-play för din e-butik för att hantera er logistik. Eftersom vi är integrerade i de flesta av de stora e-handelsplattformarna, kan du enkelt integrera din e-butik i vårt system.