Ökningen av e-handelsbranschen har varit en bidragen faktor för tillväxten av specialiserad logistik. Anledningen till detta är att e-handel har speciella krav för godshantering, lagring av produkter, förpackningar etc. ska utföras för att skapa en sömlösa funktion. Logistikbranschen har i sig blivit mycket mer konkurrenskraftig med många logistikföretag som specialiserar sina tjänster från de andra för att få en bättre marknadsandel. Som ägare av en e-handel måste du välja det bästa 3PL-företaget för e-handel.

Med så många aktörer på marknaden kan valet av bäst 3PL-företag för e-handel vara en ganska svår och tidskrävande uppgift. Du borde helst välja ett 3PL-företag som erbjuder heltäckande tjänster så att du inte behöver fokusera logistiken utan kan istället fokusera din tid och ansträngningar mot tillväxten av din e-handel.

Här är några tips för att välja det bästa 3PL-företaget för e-handel:

Supply Chain Management

En välskött logistikkedja är en viktig del av ett e-handelsföretag. En 3PL-partnern bör garantera smidig hantering av inkommande och utgående leveranser.

Lagerhantering

Din e-handel behöver ett lagringssystem för inventeringen. Din 3PL-partner ska kunna tillhandahålla lagerlokaler och hantering av ditt lager. För att möta dina kunders behov av snabba leveranser och kan du behöva ha flera lager på olika platser där dina kunder finns.

Priseffektivatjänster

De bästa 3PL-företagen för e-handel erbjuder priseffektivatjänster där ett antal små sändningar istället skickas som en stor sändning som drastiskt minskar fraktkostnaden.

Orderhantering

Det bästa 3PL-företaget för e-handel garanterar att det inte finns några fel i orderhanteringen. De ser till att rätt produkter når kunderna i tid och gott skick.

För att hitta de bästa 3PL-företagen ska du använda Prime Penguin! Vi är baserade i Stockholm och möjliggör för din e-handel att hitta de bästa 3PL-företagen för att hantera er logistik och samtidigt ha fullständig kontroll och översikt genom vår användarvänliga plattform.