Tillväxten i internationell handel har gett drivkraften för 3 PL-logistikindustrin världen över. De 3 PL-logistikleverantörerna erbjuder komplett logistikhantering som gör företagarna fritt att fokusera på andra aspekter av sin verksamhet.

Den globala tredjepartslogistikmarknaden upplever en boom. Det förväntas nå 1 513 miljarder dollar år 2025, vilket är nästan dubbelt så mycket som det var 2017 (869 miljarder dollar). Denna enastående tillväxt kan hänföras till utvecklingen av e-handeln.

3 PL innebär i huvudsak att en tillverkare lägger outsourcing av vissa aktiviteter relaterade till logistik och distribution till ett annat företag. De 3 PL-företagen har sina egna lager och distributionssystem som möjliggör det strömlinjeformade flödet av varor.

Ett 3 PL-logistikföretag tillhandahåller följande tjänster till en e-butik:

  • Lagerhantering
  • Cross-docking
  • Förpackning av varor
  • Dörr till dörr leverans

Eftersom dessa 3 PL-företag har en expertis inom sitt tjänsteområde ökar efterfrågan på dessa tjänster. Dessutom ser man att e-butiksägare måste fokusera på sin verksamhet för att möta de ökande kraven från sina kunder. Därför fungerar det som ett bekvämt alternativ att lägga ut logistikhanteringen till en professionell organisation.

När verksamheten i en e-butik växer blir det en utmaning att uppfylla kundernas krav. Detta beror på att kunderna förväntar sig snabba leveranser. Om butiken inte kan uppfylla denna förväntan kan den till och med förlora kunder. Därför blir det nödvändigt att ha ett effektivt distributionsnätverk för att säkerställa snabb leveranser. Outsourcing till ett 3 PL-logistikföretag löser detta problem eftersom dessa företag har ett antal lager som är distribuerade i stort. E-butiksägarna har möjlighet att välja lager som ligger nära kundens plats.

Globaliseringen har gjort att tillverkningsverksamheter har skapats på platser över hela världen. 3 PL-logistik hjälper till att hantera nätverket för global tillverkning. Bästa 3 PL-logistikföretag erbjuder ett kostnadseffektivt och pålitligt sätt att underhålla leveranskedjan på grund av deras professionella strategi.

En av de största fördelarna som erbjuds av ett 3 PL-logistikföretag är skalbarhet. Ett företag kan enkelt byggas upp eftersom 3 PL-logistikföretaget kan möta verksamhetens växande krav.

Trots att 3 PL-logistik löser många problem relaterade till att hantera e-butiken, är det enda problemet som butiksägaren står inför att förlora kontrollen över aktiviteterna.

Prime Penguin är ett av de bästa 3 PL-logistikföretagen som hanterar din logistik på ett problemfritt sätt samtidigt som du ger dig full kontroll över lagerstyrningen.

Du kan se dina digitala lagers aktiviteter i realtid via din favoritapparat. Det beror på att efter att du har integrerat din E-shop med det satellitlager du väljer, ger vi dig all information på ett smartkort som kan kopplas till alla enheter.

Du kommer att kunna få all information och kontrollera ditt lager.

Det faktum att att integrera din butik med Prime Penguin är en enkel plug and play-operation tillsammans med att du inte tappar kontrollen gör det till ett av de bästa 3 PL-företagen.